Moda Haftaları ve 2018-2019 Sonbahar/Kış Defileri - Belen Haber Ajansı Moda Haftaları ve 2018-2019 Sonbahar/Kış Defileri - Belen Haber Ajansı 

Moda Haftaları ve 2018-2019 Sonbahar/Kış Defileri


Geçtiğimiz haftalarda bir çok önemli Moda Haftasını geride bıraktık. Sosyal medyada dolaşan capsler doğrultusunda bir çok kişinin moda haftasının ne anlama geldiğini ne için yapıldığını bilmediğini farkettim.
Moda Haftaları ve 2018-2019 Sonbahar/Kış Defileri

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar

MODA HAFTASI NEDİR?

Moda haftası, markaların yeni koleksiyonlarını sergilemek için düzenlenen bir organizasyondur. Moda Haftası, seneye giyilecek elbiseleri, formları ve renkleri belirler. Aynı zamanda ayakkabı, çanta, aksesuar ve makyaj modasının belirlenmesine de öncülük eder. Moda nereden geliyor diye soracak olanlara cevabımız: Moda Haftaları.

Örneğin iki sene önce podyumlarda gördüğümüz parlak cilt (strobing tekniğini), bugün günlük hayatımızda trend olmuş durumda.

MODA HAFTALARINDA ŞEHRİN ÖNEMİ NEDİR?

En büyük moda haftası şehirleri ise sırasıyla New York, Londra, Milano ve Paris'tir. Buralarda tercih edilen moda, şehre göre belirlenir. New York moda haftası daha spor şeylerle göz önünde olurken; Londra moda haftası modaya daha yenilikçi bir tutumla ele alır. Milano, daha çok abartılı tasarımların olduğu bir yer olduğu için özel tasarım ve el dikimi lüks elbiseler ile karşımıza çıkar.

Bu hafta bir trend yazısı ile değil de Milano,Paris ve Londra Moda Haftalarındaki favorim olan dört markanın koleksiyonlarının incelemesini yapmak istedim. Haydi başlayalım.

1-GUCCI 2018-2019 SONBAHAR-KIÅž/ MILANO

İzleyiciler defileyi izlerken şaşkındı çünkü defile alanının ortasında ilginç bir ameliyat masası vardı. Defile her saniyesinde daha da ilginç olmaya başlıyordu çünkü modellerin ellerinde bebek ejderhalar, el çantalarının yerini alan insan kafaları,tuhaf yüz maskeleri vardı. Koleksiyonun parçalarını ise daha çok açık renkler oluşturuyordu. Benim koleksiyondaki favorim ise etek takımları, deri parçalar ve çiçek detayları oldu.

2-FENDI 2018-2019 SONBAHAR-KIÅž/ MILANO

Fendi; Milano moda haftasında tartışmasız favori markam oldu. Defiledeki her bir parça, her bir detay tek tek favorim. Üniformalardan ilham alınarak hazırlanan defilenin, demir baş detayları: Soft toprak tonları,geometrik şekiller, piliseler ve görkemli pelerinlerdi.

3-CHRİSTİAN DİOR 2018-2019 SONBAHAR-KIŞ/ PARİS

Defile, Paris Moda Haftası'nın ilk gününde gerçekleşti. defilesi, Defilenin dekorundan koleksiyon detaylarına kadar her şey 60'ların gençlik ilhamıyla doluydu. 2018-2019 Modasında 60'ların esintilerini çok rahat göreceğimizin sinyallerini veren Dior defilesinde en dikkat çeken parçalar ise 60lı yıllardan izler taşıyan; botlar, çiçek desenli elbiseler, renkli güneş gözlükleri, patcwork detaylar, desenli kot kumaşlarında yapılan kıyafetler oldu.

4-BORA AKSU 2018-2019 SONBAHAR-KIŞ/LONDRA

Londra merkezli Türk tasarımcı Bora Aksu'nun 2018 Sonbahar/Kış koleksiyonunda bol miktarda maskülen parçalar vardı. Defilede en sevdiğim nokta ise kat kat elbise ve etek trendinin her şekilde kombininin yapılması oldu.

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar

div id="fb-root">