Telefon
WhatsApp

St. Meryem Ana Katolik Kilise ve Manastırı

1920 yılında yaptırılan Meryem Ana Kilisesi ve Manastırı’nda sadece yaz aylarında ibadet yapılmaktadır. İskenderun Latin Katolik Kilisesine bağlı olarak faaliyet gösteren bu kilise 15 Ağustos’ta Meryem Ana’nın göğe yükselmesine adanmıştır.)     
     Sogukoluk Katolik Kilisesi'nin arsasi 1946 tarihinde satin alinmistir. Arazi 879 m dir. 1986'ya kadar sadece kilise binasi ve binanin yaninda ki 3 odadan olusan bir yapidan ibaretti. 1986'da kilisenin etrafindaki bahçede 3 katli bir misafirhane insa edilmeye baslandi. 2002 yilinda 2 kat ilave edilmis ve evin içine kalorifer tesisati ve asansör koyulmustur. 
      2001 yilina kadar kilisede her hafta Pazar günü Ayin yapiliyordu. 2002–2004 yillari arasinda tadilat ve yeni insaatin devam etmesi nedeniyle kilise kapali kaldi ve ondan sonra sadece grup geldigi zaman ya da cemaatin istegine göre Iskenderun Katolik Kilisesinden bir Rahip Ayin yapmak için Sogukoluk'a gidilir. Genelde her yil 15 agustos'ta Meryem Ana Bayrami nedeni ile Kilisede Ayin yapilacaktir. 
      Kilisede 35 kisilik konaklama imkânı var. Genel olarak kilise aileler, gençler ya da çocuklarin tatili için kullanimaktadır. Bazen yurt disindan gelen gruplar istirahat etmek için bu harika yerde kalmayi tercih ediyorlar. Kilisede jeneratör, asansör ve kalorifer mevcuttur. Tek kisilik ve çift kisilik odalar bulunmaktadir. Mevcut 28 odadan 15'i banyoludur. Kilisede 2 büyük mutfak, büyük bir yemekhane ve 2 büyük salon mevcuttur.