Telefon
WhatsApp
Canan Karatay'dan zeytin ve peynir uyarısı! O şekilde yiyince masumiyetini kaybediyor, kolesterol ve tansiyonun en büyük nedeniymiş!
300 X 250 Reklam Alanı

Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam için pek çok öneride bulunuyor. Karatay'ın son dikkat çektiği besinler ise soframızdan eksik olmayan zeytin ve peynir oldu. Öyle bir tehlikeye parmak bastı ki duyanlar şaştı kaldı. İşte Karatay'a göre zeytin ve peynirdeki gizli tehlike ve dikkat etmemiz gerekenler...

 

Peynir ve zeytin kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu iki besini sık tüketsek de Karatay'a göre doğru seçilmediğinde bu besinler tehlike saçabiliyor

Peyniri ve zeytini suda bekletip tuzundan arındırmak sık uygulanan bir yöntem. Ancak Karatay özellikle bu durumun 'kısırlık' yapabileceğine dikkat çekti.

Bu durumu önlemek için alınması gereken asıl yöntem ise peyniri ve zeytini alırken içerisinde kullanılan yağa ve tuza dikkat etmek. Bu iki besinin toksik hâle gelmemesi için içeriklerine dikkat etmek gerekiyor. Uzman isim peynir ve zeytinde kristal tuz kullanılanların tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Peynir ve zeytini aldıktan sonra yağ ve tuzdan arındırmaya çalışmak yapılan en büyük hatalar arasında yer alıyor. Sağlıklı olsalar da peynirin ve zeytinin aşırı ve yanlış tüketimi de çeşitli sağlık problemlerine yol açabiliyor. Özellikle tansiyon hastaları ve kolesterol problemi yaşayanların bu noktada daha dikkatli davranması gerekiyor. Midede ekşime, ishal ve çeşitli sindirim problemleri de bu iki besinin aşırı tüketimi ile birlikte ortaya çıkabiliyor.

Tüm bu problemlerden korunmak için zeytin ve peynir seçerken dikkatli davranmak ve belli başlı kriterleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. İşte peynir ve zeytin seçerken dikkat etmemiz gerekenler!

Zeytin ve peynir, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez iki unsurudur. Doğru zeytin ve peyniri seçmek, hem lezzet hem de sağlık açısından büyük önem taşır. İşte zeytin ve peynir seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar!

ZEYTİN SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

ZEYTİN SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Doğal ve katkısız olması
Zeytinlerin doğal ve katkısız olmasına özen gösterin. Koruyucu madde ve kimyasal içermeyen zeytinler daha sağlıklıdır. Doğal fermente zeytinler, sağlıklı probiyotikler içerir ve lezzet açısından daha zengin olabilir.

Görünüm ve koku
Zeytinlerin rengi ve dokusu doğal olmalıdır. Parlak ve doğal bir renk, taze zeytinin göstergesidir. Zeytinlerin kokusu taze ve hoş olmalıdır. Kötü koku, zeytinlerin bozulmuş olabileceğinin bir işaretidir.

PEYNİR SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

PEYNİR SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Peynir türü ve yaşlanma süresi
Taze peynirler (beyaz peynir, lor) genellikle daha hafif ve kremsidir. Olgunlaşmış peynirler (kaşar peyniri, parmesan) daha güçlü bir lezzete sahiptir. Peynir türleri (inek, keçi, koyun) farklı lezzet profilleri sunar. Kendi damak zevkinize uygun olanı seçerken türlerini dikkate alın.

Doğal ve katkısız olması
Peynirin içeriğinde koruyucu madde ve katkı maddesi bulunmaması sağlık açısından önemlidir. Doğal ve organik peynirler daha sağlıklı bir seçenektir. Pastörize sütle yapılan peynirler genellikle daha güvenli kabul edilir. Ancak çiğ sütten yapılan peynirler de lezzet açısından zengin olabilir; bu durumda, güvenilir üreticilerden almak önemlidir.

Yağ ve tuz oranı
Diyetinizdeki yağ miktarına göre tam yağlı, yarım yağlı veya yağsız peynirleri tercih edebilirsiniz. Peynirin tuz oranı, hem sağlık hem de lezzet açısından önemlidir. Düşük tuzlu peynirler, yüksek tansiyon ve kalp sağlığı açısından daha iyidir.

Ambalaj ve saklama koşulları
Peynirlerin ambalajının sağlam ve hava almaz olmasına dikkat edin. Vakumlu ambalajlar peynirin tazeliğini korur.,

Peynirlerin buzdolabında saklanması, tazeliğini ve lezzetini koruması açısından önemlidir. Ayrıca, peynirin türüne göre uygun saklama koşullarını öğrenmek faydalı olacaktır.

Görünüm, koku ve tat

Peynirin rengi ve dokusu doğal olmalıdır. Aşırı parlak veya çok solgun renkler, peynirin doğal olmadığını gösterebilir. Peynirin kokusu, taze ve hoş olmalıdır. Aşırı kötü kokular, peynirin bozulduğunu gösterebilir.

Zeytin ve peynir seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör vardır. Doğru türü ve çeşidi seçmek, doğal ve katkısız ürünlere yönelmek, ambalaj ve saklama koşullarına dikkat etmek, görünüm, koku ve tat gibi özellikleri değerlendirmek, sağlıklı ve lezzetli bir tüketim deneyimi sağlar. Zeytin ve peynir seçiminizde bu noktalara dikkat ederek sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katabilirsiniz.

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9
6 SAMS  Samsunspor 5 3 2 9
7 KON  Konyaspor 5 2 2 7
8 SVS  Sivasspor 5 2 2 7
9 ANT  Antalyaspor 5 2 2 7
10 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
11 KSM  Kasımpaşa 5 1 2 5
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 5 1 3 4
13 TS  Trabzonspor 3 0 0 3
14 GFK  Gaziantep FK 4 1 3 3
15 ALNY  Alanyaspor 5 0 2 3
16 BOD  Bodrum 5 1 4 3
17 KYS  Kayserispor 3 0 1 2
18 HTY  Hatayspor 5 0 3 2
19 ADS  Adana Demir. 5 0 4 1
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Nöbetçi Eczaneler

Belen nöbetçi eczaneleri

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği